nieuws

NPW Congres in Arnhem

Geen categorie

Op 26 mei 2011 vindt in het Musis Sacrum te Arnhem het NPW Congres 2011 plaats waar de verduurzaming van de woningbouw een centraal themal zal zijn.

Per 1 januari 2011 is de Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC) voor nieuwbouw-woningen aangescherpt van 0,8 naar 0,6. Deze aanscherping is onderdeel van de afspraken die in 2008 in het kader van het Lente-akkoord zijn gemaakt. De geplande invoering van de nieuwe berekeningsmethodiek EnergiePrestatie norm Gebouwen (EPG), die in plaats zou komen van de EPC, is echter vertraagd en zal nu wellicht per 1 juli 2011 in werking treden.

Tijdens het NPW congres 2011 op 26 mei een panel van specialisten ingaan op de vraag wat het effect van deze maatregelen is op de woningbouw. Worden  de woningen met de aanscherping van de EPC daarmee ook 25% duurzamer? Wat betekent deze aanscherping voor de opdrachtgever, voor de architect, voor de bouwer, voor de installateur?

Het congres bestaat, naast een plenaire sessie, uit drie parallelstromen voor

architecten en bouwkundig adviseurs,  corporaties en projectontwikkelaars en gemeenten en tenslotte installateurs, installatieadviseurs en projectleiders.

Reageer op dit artikel