nieuws

UNETO-VNI wil verlenging verlaagde btw

Geen categorie

Branchevereniging UNETO-VNI pleit voor een verlenging van de lage btw-tarief voor onderhoud en renovatie. De regeling brengt de geplaagde sector een half miljard omzet extra op jaarbasis op, en creëert vijfduizend extra banen.

Volgens onderzoek onder de achterban van de branchevereniging zou een verlenging van de regeling ook goed uitpakken voor de staatskas. Het rijk ontvangt 35 miljoen euro aan extra btw-inkomsten.

Het verlaagd btw-tarief geldt tot 1 juli dit jaar. De vereniging pleit voor een verlenging van de regeling met minimaal een half jaar. Volgens de brancheorganisatie is dat hard nodig nu de sector dit hele jaar nog te kampen heeft met de gevolgen van de economische crisis. Het verlaagd btw-tarief is sinds 1 oktober vorig jaar van kracht.

Sinds die datum krijgt de helft van de ondernemers meer aanvragen voor offertes. Bij ruim driekwart van de bedrijven zorgden deze aanvragen voor extra omzet en opdrachten. De gemiddelde omzetstijging lag tussen de 20.000 en 50.000 euro.
“Dankzij de btw-verlaging worden er meer badkamers gerenoveerd en cv-ketels vervangen.”

“Ook zien we een toename in het aantal onderhoudscontracten van cv-ketels. Gezien de nog altijd lastige economische situatie in de branche, als gevolg van het achterblijven van nieuwbouwprojecten en het nog altijd lage consumentenvertrouwen, zou het goed zijn voor de branche en de werkgelegenheid als de regeling wordt verlengd”, zegt voorzitter Marcel Engels van UNETO-VNI.

Reageer op dit artikel