nieuws

Toolkit energiebesparing ECN

Geen categorie

ECN heeft een nieuwe toolkit voor energiebesparing ontwikkeld, die 31 januari werd gepresenteerd. De toolkit is onderdeel van het project changing behavior, dat het succes van energieprogramma’s bij consumenten moet vergroten. De MECHanisms (Make Energy Changes Happen) Toolkit is een instrument voor managers van energiebesparingsprojecten.

De toolkit bevat een stappenplan, praktische checklists, illustratieve voorbeelden en veel achtergrondinformatie. Daarnaast is er een lijst van aanbevelingen voor beleidsmakers opgesteld over het stimuleren van gedragsverandering. Consumenten aanzetten tot energiebesparing is moeilijk, maar wel mogelijk.

 

ECN begon drie jaar geleden met twaalf Europese partners met een analyse over gedragsverandering. Inzichten uit de psychologie, de sociologie en marketing zijn gekoppeld aan evaluaties van afgeronde energiebesparingsprojecten en voorgelegd aan praktijkexperts uit heel Europa. Daaruit rolde MECHanisms, een toolkit voor managers van energiebesparingsprojecten. Het vaak geringe effect van bestaande projecten was aanleiding voor het opzetten van het Europese onderzoeksproject changing behaviour.

Reageer op dit artikel