nieuws

Voordeel MIA en Vamil tijdelijk aangepast

Geen categorie

In 2011 worden de percentages voor de fiscale instrumenten Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Willekeurige afschrijvingen milieu-investeringen (Vamil) verlaagd.

Het MIA-voordeel wordt verlaagd van 40, 30 en 15 procent naar respectievelijk 36, 27 en 13,5 procent van het geïnvesteerd bedrag. De vrije afschrijving via Vamil is nu 100 procent en wordt in 2011 beperkt tot 75 procent van het geïnvesteerd bedrag. Dit geldt ook voor de jaren 2012 en 2013. Vanaf 2014 worden de percentages weer op het oorspronkelijke niveau gebracht.

Reden voor de verlaging van de percentages is een overgangsregeling voor het afschaffen van de heffingskorting voor groene beleggingen. De Tweede Kamer ging in november akkoord met het afschaffen van de heffingskorting voor groene beleggingen. De overgangsregeling maakt het mogelijk deze heffingskorting gefaseerd in drie jaar af te bouwen. Voor de financiering van deze overgangsregeling is besloten de voordeelpercentages voor MIA, Vamil en EIA gedurende drie jaar te verlagen.

Bron: Agentschap NL

Reageer op dit artikel