nieuws

Prestaties warmtepompen live op internet

Geen categorie

General, de Japanse producent van airco’s en warmtepompen, start een opmerkelijke informatiecampagne. Vanaf 1 oktober worden op www.liveheatpump.nl de warmtepompgegevens bij 5 gezinnen ‘live’ weergegeven én vergeleken met die van een HR-gasketel. Een unicum in de sector, want voor het eerst kan iedereen op de voet volgen hoe een lucht-water warmtepomp in de dagelijkse realiteit presteert.

 

Het concept: op vijf plaatsen in België en Nederland (Friesland, Ardennen, Henegouwen, Centraal-Oost Nederland en Vlaanderen) stellen de gebruikers de gegevens van hun warmtepomp ter beschikking aan Thercon, de importeur van General-warmtepompen in de Benelux. Hetzelfde gebeurt met de data van een woning in Puurs die met een nieuwe HR-gasketel verwarmd wordt. De meetgegevens worden nauwkeurig geregistreerd en ieder uur opgeslagen. Twee keer per etmaal wordt deze data draadloos verzonden naar een server. Via een webinterface worden de resultaten op de website www.liveheatpump.nl getoond, met updates om 9u’s morgens en 17u ’s avonds. Zo kan de bezoeker zelfs de impact van de dag- en de nachttemperaturen mooi op de voet volgen.

 

In de volgende uitgave van het vakblad Warmtepompen wordt uitgebreid op dit onderwerp ingegaan.

 

Reageer op dit artikel