nieuws

Warmtepomp vaakst genoemd om EPC te halen

Geen categorie

Uit onderzoek van BouwKennis blijkt dat bijna zes op de tien hoofdaannemers B&U, installateurs en ontwikkelaars vindt dat de EPC-norm de norm het beste behaald kan worden door een combinatie van bouwkundige oplossingen en installatietechnische voporzieningen. Als beste installatietechnische oplossing om de EPC-norm te halen wordt de warmtepomp het vaakst genoemd.

Om aan de EPC-norm te voldoen, kunnen bouwers meer intelligente installaties gebruiken, zoals zonne-energie, of meer bouwkundige maatregelen nemen, zoals woningisolatie. Vervolgens is aan partijen die de voorkeur gaven aan intelligente installaties of een combinatie van maatregelen gevraagd wat de beste installatietechnische oplossing is. De warmtepomp bleek daarbij veruit het populairst.Dit systeem kan net als een CV-installatie het huis voorzien van verwarming en warm water. Een warmtepomp kan bovendien ook koelen. Als enige partij zien installateurs meer in een lage temperatuur verwarming (LTV). Gemiddeld 18% van de marktpartijen noemt LTV de meest geschikte oplossing om aan de EPC-norm te voldoen. Onder installateurs is dit 30%.

Reageer op dit artikel