nieuws

Oud-kamerlid vindt EPN overbodig

Geen categorie

De energieprestatienormen EPN voor gebouwen of woningen kunnen maar het best worden afgeschaft. Dit betoogt oud-kamerlid Vietsch voor het CDA in Cobouw van 25 september. 
Antoinette reageert op het feit dat de nieuwe energieprestatienorm later ingaat door problemen met rekensoftware van commerciële partijen. ”De portemonnee zorgt er wel voor dat mensen – bij voldoende ontwikkelde techniek – kiezen voor energiebesparende maatregelen, ” aldus het oud-kamerlid in Cobouw.

Vietsch vindt dat het telkens invoeren van ondeugdelijke normen, getuigt van onbehoorlijk bestuur. “Dat is juridisch en politiek niet juist.” In haar kritiek staat Vietsch niet alleen. Ook VVD-Kamerlid Betty de Boer is het deels eens met de oud-parlementariër “Het ontwikkelen van normen moet geen doel op zich zijn. Bouwers en consumenten moeten er mee kunnen werken. Net zoals ik vind dat energiebesparing niet door subsidies moeten worden gestuurd.”

Reageer op dit artikel