nieuws

Miljoenennota verzwijgt bezuinigingen duurzaam

Geen categorie

De miljoenennota die afgelopen dinsdag is verschenen, is slecht nieuws voor iedereen die duurzaamheid belangrijk vindt. Dat constateert de Energieraad.

De nota is volgens de raad uiterst vaag over wat de ideeën voor duurzame energie van de regering zijn. Wel komt een thema op dit gebied constant terug: bezuinigingen. Daaruit valt volgens de Energieraad te concluderen dat ook de subsidies voor duurzame ontwikkeling omlaag gaan.
Een voorbeeld is dat het programma Schoon en Zuinig wordt geschrapt, wat 5 miljoen euro oplevert. Ook blijven de belastingplannen voor zuinige auto’s ongewijzigd, en blijven eigenaren evenveel betalen als die met minder zuinige auto’s.
De complete analyse van de Energieraad is te vinden op: http://www.duurzameenergiethuis.nl/economie/miljoenennota-zonder-klimaat-energie-en-duurzaamheid-5507.html

Reageer op dit artikel