nieuws

Regenwateropvang gecombineerd met warmtepomp

Geen categorie

Een opvangsysteem voor regenwater gecombineerd met een warmtepomp zorgt voor het verwarmen en koelen van woningen en bedrijfspanden. Het is de duurzame oplossing van KlimaRain Solutions uit Weesp.

Het HR KlimaRain Systeem bestaat uit een waterzak met grote capaciteit in de kruipruimte waarin het regenwater via een zelfreinigend filter wordt opgevangen. De warmtepomp in de woning of het gebouw haalt vervolgens energie uit de temperatuur van het regenwater. Een groot voordeel in vergelijking met de meeste gangbare systemen is dat er geen bron of bodemwisselaar geboord hoeft te worden om water uit de grond op te kunnen pompen.
De temperatuur van de bodem in de kruipruimte, de temperatuur van het regenwater en het warmteverlies van de woning naar de kruipruimte zorgen voor het opwarmen van de waterbuffer in de waterzak. Als er te weinig regenwater valt, wordt de waterbuffer automatisch opgevuld met een geringe hoeveelheid leidingwater, omdat er een minimale hoeveelheid water in de waterbuffer aanwezig moet zijn om een goede werking te garanderen van de warmtepomp.

Reageer op dit artikel