nieuws

Eerste digitale energieloket van Meer Met Minder van start

Geen categorie

Vandaag is het eerste digitale Energieloket van Meer Met Minder gelanceerd. De primeur gaat naar de Stadsregio Rotterdam. Chris Bruijnes, algemeen directeur van Meer Met Minder: “Het mooie van onze digitale Energieloketten is dat onze kennis en tools op het gebied van energiebesparing en subsidies, gecombineerd worden met lokale informatie en nieuws van de betreffende gemeente, regio of provincie.” Begin juli zal het tweede digitale Energieloket van Meer Met Minder in gebruik worden genomen. Deze wordt gemaakt voor de Provincie Zeeland.

Het digitale Energieloket is een voor een gemeente, regio of provincie op maat gemaakte website waarop alle actuele informatie over energiebesparing in woningen of bedrijfspanden staat. Meer Met Minder (MMM) heeft een basis website ontwikkeld en verzorgt de back office ervan. Dat betekent dat Meer Met Minder de algemene informatie over energiebesparing, bedrijven die energiebesparende maatregelen kunnen uitvoeren (‘MMM-aanbieders’) en relevante nationale subsidies aanlevert en ververst. Daarnaast kunnen gemeenten, stadsregio’s of provincies zelf hun lokale informatie over eigen (subsidie)regelingen, beleid, initiatieven en goede lokale voorbeelden toevoegen. MMM stelt via de website ook haar digitale hulpmiddelen ter beschikking, zoals de database met MMM-aanbieders, de energiesubsidiewijzer, de energielastenverlager en handige filmpjes over hoe je maatregelen als isolatie en dubbel glas moet (laten) uitvoeren.
Ook voor huurders en eigenaren van bedrijfspanden
Het digitale Energieloket voor de Stadsregio Rotterdam bevat niet alleen informatie voor particuliere woningeigenaren, maar ook voor eigenaren van appartementen (die te maken hebben met een Vereniging van Eigenaren (VvE)), huurders en mensen die een bedrijfspand energiezuiniger willen maken.
Het MMM-digitale Energieloket voor de Stadsregio Rotterdam is te vinden op: http://www.energieloket.nl/stadsregiorotterdam

Reageer op dit artikel