nieuws

Atag neemt Energion van Inventum over

Geen categorie

Inventum BV en ATAG Verwarming hebben een overeenkomst gesloten tot overname van de Energion Warmtepomp. Hierin is vastgelegd dat ATAG Verwarming per 1 maart 2010 alle activiteiten overneemt van Inventum BV met betrekking tot de ontwikkeling, productie, verkoop en services van de Energion warmtepomp.

De overname van de Energion warmtepomp sluit naadloos aan bij de strategische doelstellingen van ATAG Verwarming. Het bedrijf dat van oudsher een sterke positie heeft in de particuliere vervangingsmarkt wil verder groeien in de projectmatige en utliteitsmarkt. Binnen deze strategie past een sterke focus op duurzame energie oplossingen. De Energion warmtepomp is een waardevolle aanvulling op het huidige ATAG assortiment dat bestaat uit kwalitatief hoogwaardige CV-ketels en duurzame zonne-energie systemen.
ATAG Verwarming is een internationale organisatie met een sterke positie in Nederland, Europa en Amerika. Vanuit Lichtenvoorde zetten dagelijks 175 specialisten zich in voor de productie, verkoop en service van ATAG CV-ketels en zonne-energie systemen. Binnen de ATAG organisatie richt een team van specialisten zich volledig op het verder ontwikkelen en vermarkten van de ATAG Energion warmtepomp in zowel binnen- als buitenland.De ATAG Energion warmtepomp wordt door ATAG gepresenteerd tijdens de Vakbeurs voor de Installatiebranche, de VSK, die van 1-5 februari plaatsvindt in de Jaarbeurs in Utrecht (ATAG Hal 1, stand E120).

Heroverweging

Inventum BV heeft besloten tot verkoop van de grondgebonden Energion warmtepomp vanwege een strategische heroverweging. Inventum BV gaat zich richten op niet grondgebonden duurzame toepassingen zoals luchtwarmtepompen. De ventilatiewarmtepomp van Inventum, speciaal ontwikkeld voor de bestaande bouw, is hierbij een belangrijk speerpunt. Daarnaast wil Inventum haar innovatieve positie in de markt voor keukenboilers, CV, zon, elektrische boilers en kokendwaterapparaten verder uitbreiden.
De Inventum Ecolution ventilatiewarmtepomp, winnaar van de bouw en vastgoed innovatieprijs, is genomineerd voor de VSK Award 2010. Het toestel is in een werkende situatie te aanschouwen in de Jaarbeurs te Utrecht (INVENTUM Hal 1, stand D.104)

Reageer op dit artikel