nieuws

Klittenband voor vloerverwarming

Geen categorie

Nathan Import/Export B.V. heeft met het klittenbandsysteem van Uponor een nieuw bevestigingssysteem voor vloerverwarmingsleidingen geïntroduceerd. Het systeem kan worden gecombineerd met warmte- en/of contactgeluidisolatie voor zwevende dekvloeren.

 

De vernette en conform DIN 4726 zuurstofdiffusiedichte vloerverwarmingsleidingen zijn met spiraalvormig klittenband (haakband) omwikkeld. De systeemisolatieplaat, die naar keuze tevens als tackerplaat kan worden gebruikt, is over het gehele oppervlak voorzien van hechtfolie. De leidingen worden normaal afgerold en, in de berekende afstand, eenvoudig op de met hechtfolie beplakte isolatieplaat gedrukt. Het klittenband van de leidingen haakt in de hechtfolie van de isolatieplaat en fixeert zo de leiding. Klittenband en hechtfolie zijn voor de hoogste houdkracht optimaal op elkaar afgestemd.
Het Uponor klittenbandsysteem kan snel, gemakkelijk en zonder speciaal gereedschap worden geïnstalleerd. Het opgedrukte installatieraster dient als oriënteringshulp bij de installatie; correctie na installatie blijft mogelijk.

Reageer op dit artikel