nieuws

Handleiding duurzaam renoveren

Geen categorie

Minister Van der Laan voor WWI ontving op 15 januari de ‘toolkit bestaande bouw’. Het is een gedetailleerde handleiding voor milieubesparende renovaties van woningen. De toolkit maakt renovatie mogelijk op het niveau van energielabel A, A+ en A++. Een dergelijke renovatie levert gemiddeld een energiebesparing op van 80 euro per maand/per woning op basis van de huidige energieprijzen.

 

De handleiding is ontwikkeld door BAM Woningbouw in nauwe samenwerking met ondermeer de uitvoeringsorganisatie SenterNovem, DHV, Bouwhulpgroep en vier woningcorporaties. Hij bestaat uit 90 renovatieconcepten met een overzicht van de baten en lasten, de knelpunten en oplossingen. Met behulp van de toolkit kunnen 1,1 miljoen verouderde woningen worden verbeterd. Van alle woningen in Nederland is 53 procent van voor 1976. Tachtig procent van de CO2-uitstoot voor de verwarming van huizen is afkomstig uit deze oude woningen.

Reageer op dit artikel