congres

Geen categorie

Nominatieronde ‘Europese warmtepompstad van het jaar-award 2017’ gestart

Nominatieronde ‘Europese warmtepompstad van het jaar-award 2017’ gestart

De European Heat Pump Association (EHPA) organiseert voor de zevende keer op rij de Warmtepompstad van het Jaar-verkiezing. Tot begin april kunnen hier Europese lokale warmtepompprojecten voor worden ingestuurd. Een vierkoppige jury beoordeelt de inzendingen, onder andere op energie-efficiëntie, duurzaamheid en ‘slim ontwerp’.

De Warmtepompstad van het jaar-verkiezing werd in 2011 voor het eerst opgezet, om energie-efficiënte warmtepompprojecten in Europese steden en regio’s onder de aandacht te brengen, bewustzijn over de mogelijkheden van warmtepompen te creëren, en Europese beleidsmakers kennis te laten maken met ‘best practice’-voorbeelden. De eerste winnaar van de prijs was het Deense eiland Bornholm. In 2012 viel de Nederlandse stad Etten-Leur in de prijzen, gevolgd door het Oostenrijkse Amstetten (2013), het Deense Viborg (2014), Het Spaanse Olot en het Finse Mäntsälä (2015) en het Deense Hylke (2016). Bij de editie van het afgelopen jaar eindigde energienetwerk Midden Brabant Poort in Gilze op de tweede plaats.

Inzenden potentiële nominaties

Nominaties voor de Warmtepompstad van het Jaar-verkiezing 2017 kunnen tot 7 april aanstaande worden voorgedragen door steden/regio’s, nationale verenigingen (zoals de DHPA) en direct betrokkenen bij warmtepompprojecten. Inzendingen worden beoordeeld door een vierkoppige jury, bestaande uit Thomas Nowak (secretaris-generaal EHPA), Dave Pearson (directeur van Star Refrigeration), Carsten Rothballer (coördinator bij ICLEI) en Thomas Fleckl (hoofd Thermische energiesystemen bij AIT).
Meer informatie over de voorwaarden, en een inschrijfformulier staan op de website van de EHPA.

De winnaar van de Warmtepompstad van het Jaar-award 2017 wordt op 11 mei bekendgemaakt, tijdens het Decarb 2017-congres.

Reageer op dit artikel