nieuws

BodemenergieNL en Gebruikersplatform Bodemenergie lanceren eendaagse opleiding

Bronnen

Gebouwen moeten van het aardgas af, en dat kan duurzaam met bodemenergie. Om met warmte- en koudeopslag (wko) een hoog rendement te halen, hebben beheerders kennis en kunde nodig. BodemenergieNL en Gebruikersplatform Bodemenergie bieden wko-gebruikers daarom met een nieuwe eendaagse cursus op 29 november de kans om de regie over hun systeem te hebben en te houden.

BodemenergieNL en Gebruikersplatform Bodemenergie lanceren eendaagse opleiding

Of een wko daadwerkelijk verduurzaamt én bespaart ten opzichte van een ketel en koelmachine, is volgens onderzoek onder meer afhankelijk van de kennis die beheerders en eindgebruikers hebben. Rendement schuilt dus in regie. Daarom heeft BodemenergieNL op verzoek van het Gebruikersplatform Bodemenergie de cursus Regie op Bodemenergie ontwikkeld. Cursisten leren tijdens deze eendaagse opleiding op 29 november hoe ze regievoerders worden over hun wko-installatie, en wat er gevraagd kan en moet worden als beheer is uitbesteed. BodemenergieNL en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) hebben ontwikkeling van de cursus financieel mogelijk gemaakt.

Overzicht bepalende factoren wko

Wanneer heb je regie op bodemenergie? Als je overzicht hebt over de factoren die bepalend zijn voor een goed functionerend systeem, weten Jos Waagmeester (IF Technology) en Marette Zwamborn (KWR). Deze bodemenergie-experts hebben de nieuwe cursus ontwikkeld, in aansluiting op de cursussen die BodemenergieNL biedt in haar leergang bodemenergie. Wilt u meer weten over de inhoud en ontwikkeling van deze opleiding? Lees hier een uitgebreid artikel op BodemenergieNL.

WKO-gebruikers die de regie over hun systeem willen oppakken en de prestaties en het economisch rendement van hun wko willen verbeteren, kunnen zich via deze link aanmelden voor de nieuwe cursus Regie op Bodemenergie. De cursus vindt op 29 november plaats in Hilversum.

> Leestip: Op 22 november wordt tijdens het Nationaal Symposium Bodemenergie de WKO Duurzaamheid Award 2018 uitgereikt.

Reageer op dit artikel