nieuws

Vernieuwde buitenmodules Ecodan warmtepomp

Bronnen

Vernieuwde buitenmodules Ecodan warmtepomp

Alklima Klimaatconcepten introduceert nieuwe buitenunits geïntroduceerd voor de Ecodan lucht/water-warmtepomp van Mitsubishi Electric Living Environment Systems.

De nieuwe buitenunits zijn uitgevoerd met een grote ventilator als vervanging van de twee kleinere ventilatoren. Door deze intelligente innovatie is het toerental bij gelijke volumestromen aanzienlijk minder.

Tegelijkertijd werd ook de vorm van de ventilator aangepast voor een geoptimaliseerde luchtstroom. Als gevolg daarvan is de geluidsproductie teruggebracht. In het nieuwe model werd ook de compressor volledig ingekapseld waarbij de compressor en alle leidingen geluidstechnisch volledig zijn ontkoppeld van de behuizing.

Dankzij deze slimme optimalisaties werd het geluidsniveau met zo’n tien procent verminderd. Daarmee kunnen de nieuwe systemen nu ook in omgevingen worden geïnstalleerd die gevoeliger zijn voor geluid.

Verbeterd rendement
De nieuwe constructie van de buitenunits zorgt voor een forse verbetering van het rendement van de warmtepomp. Bij de varianten met Zubadan-technologie draagt vooral de nieuwe bypass-warmtewisselaar bij aan het verbeterde rendement: door het grotere oppervlak wordt een rendementsverbetering van dertig procent bereikt bij de warmteoverdracht.

Compactere uitvoering
Naast technische verbeteringen kregen de buitenunits van de warmtepomp ook een ander uiterlijk waarbij de kleurcombinatie wit/antraciet opvalt door de elegante uitstraling. Ook de afmeting van de buitenunit is onder handen genomen. Het resultaat is een hoogtereductie met vijfentwintig procent. De nieuwe buitenunits zijn in totaal volume toegenomen maar nemen – vergeleken met de voorgaande systemen – geen extra installatieruimte in.

Meer informatie: Alklima

Reageer op dit artikel