nieuws

Nieuwe radiator voor lage temperaturen

Afgifte

Nieuwe radiator voor lage temperaturen

Radson brengt een nieuwe radiator op de markt. Deze Ulow-E2 radiator met zowel stralingswarmte als convectie (door middel van geïntegreerde ventilatoren) biedt volgens de fabrikant ook bij de allerlaagste temperatuurregimes het gewenste warmtecomfort. Dit maakt de radiator een geschikt afgiftesysteem voor warmtepompen.

Een warmtepomp genereert een lage temperatuur (bijvoorbeeld regime 35°/30°C). Dat maakt traditionele radiatoren ongeschikt om ruimtes te verwarmen. De Ulow-E2 is een ultra lage temperatuur radiator, die volgens fabrikant Radson op 35°/30° wél voldoende warmtecomfort garandeert. Het ‘summer breeze effect’ zorgt voor circulatie van frisse lucht. Daarmee kan de radiator in de zomer voor verkoeling zorgen.

Eén temperatuurregime verhoogt installatiegemak

Met de Ulow-E2 is het volgens Radson mogelijk om met één temperatuurregime de vloerverwarming met radiatoren te combineren. Voordelen hiervan zijn volgens Radson de flexibiliteit en reactiesnelheid van een radiator en die van de vloerverwarming. Bovendien betekent dit voor de installateur een hoger installatiegemak en minder hoge investering voor de gebruiker in de hydraulische installatie.

Geschikt voor renovaties

Ook voor renovaties ziet Radson kansen voor de Ulow-E2. ‘Verbouwers die hun ketel wilden vervangen door een warmtepomp werden vaak geremd door de aanwezige radiatoren op hoge temperatuur. Deze vereisten immers een extra ketel of split unit om het verschil in temperatuurregimes op te vangen. Wie de bestaande radiatoren vervangt door de nieuwe Ulow-E2 radiatoren kan deze stap overslaan, én voor de warmtepomp kiezen zonder meer’, zo valt te lezen in een artikel van de fabrikant.

Verschillende zones apart bestuurd

Een woning kan men niet zien als één zone met overal dezelfde verwarmingsbehoefte. Integendeel, de vraag naar warmte is afhankelijk van zowel de ruimte als de gebruiker zelf. Radson adviseert daarom om na te denken over totaaloplossingen wat betreft binnenshuis verwarming. Vloerverwarming is in combinatie met hernieuwbare energie bijvoorbeeld vaak een efficiënte en comfortabele oplossing, maar niet per sé in elke ruimte. Denk bijvoorbeeld aan de slaapkamer, daar is geen constante verwarming nodig. Maar voor een student die er graag wil studeren is het natuurlijk wel handig om de ruimte naar wens te kunnen verwarmen. Een radiator is dan vaak meer geschikt.

Radiator is autonoom en zelfregulerend

De Ulow-E2 kan op zichzelf in de ruimte functioneren. Daarvoor zijn er drie settings: standby, comfort en boost. Wanneer de temperatuurvraag hoog is, schakelen de ventilatoren in, en wanneer de gevraagde temperatuur stilaan bereikt wordt, gaat hij automatisch verminderen. Daarbovenop kan optioneel gekozen worden voor een ruimtethermostaat.

De Ulow-E2 is vanaf  september 2018 beschikbaar en verkrijgbaar vanaf € 357 (bruto consumentenprijs excl. BTW)

>Leestips: Opmars radiatoren voor lage temperaturen  en Afgiftesystemen nieuwbouw: voor- en nadelen 

 

Reageer op dit artikel