Moederbedrijf van Remeha breidt warmtepompproductie uit

Stijgende gasprijzen en zorgen over energiezekerheid versnellen de Europese vraag naar warmtepompen en hybride oplossingen. Om aan deze snelgroeiende vraag te voldoen, breidt BDR Thermea Group zijn warmtepompproductie uit. Deze fabrikant is onder andere eigenaar van Remeha.

De uitbreiding vindt plaats door nieuwe productielijnen voor warmtepompen te openen in Apeldoorn – waar ook het hoofdkantoor van Thermea is gevestigd – en het Italiaanse Bassano del Grappa. Op deze locaties worden nu nog cv-ketels gefabriceerd, maar vanaf juli 2023 moeten er ook warmtepompen van de band rollen. Verder vergroot Thermea de productie bij bestaande fabrieken in Frankrijk en Spanje met 50 procent, en zal de productie van warmwaterboilers – die in Istanboel plaatsvindt – worden uitgebreid. BDR Thermea Group streeft ernaar om zijn jaarproductie van warmtepompen in 2026 te verhogen tot 800.000 stuks.

Anticipatie op verder uitbreiding

“Warmtepompen en hybride oplossingen spelen een sleutelrol in de energietransitie”, aldus Peter Snel, CTO bij BDR Thermea Group. “De stijgende gasprijzen en zorgen over energiezekerheid stuwen de vraag naar ongekende hoogten. De afgelopen jaren hebben we geïnvesteerd in het uitbreiden van ons assortiment aan warmtepompen en het opleiden van installateurs om deze oplossingen te onderhouden. Nu is het tijd om op te schalen om aan de vraag te kunnen blijven voldoen. Aangezien de vraag blijft stijgen, anticiperen we nu al op verdere uitbreiding.”