Panasonic introduceert monobloc-versie van Aquarea J-Generatie R32-warmtepomp

Panasonic introduceert een nieuwe versie van zijn Aquarea lucht/water-warmtepomp: de J-Generatie High Performance Mono-bloc met R32 als koudemiddel. De nieuwe warmtepomp is zowel geschikt voor nieuwbouw- als renovatieprojecten.

De J-Generatie Mono-bloc is geschikt voor de productie van warm water en verwarming, zowel via radiatoren als vloerverwarming. De warmtepomp is leverbaar in een capaciteit van 5 tot 9kW, waardoor hij volgens Panasonic nauwkeurig kan worden afgestemd op de warmte-behoefte van de eindgebruiker. De J-Generatie Mono-bloc kan warm water met een temperatuur tot 60 °C leveren bij een buitentemperatuur tot -10 °C. Bij de productie van lagere watertemperaturen blijft hij volgens de fabrikant efficiënt bij buitentemperaturen tot -20 °C. Ten opzichte van de vorige generatie Mono-bloc-units levert het nieuwe model een 25% grotere verwarmingscapaciteit en 30% grotere koelcapaciteit.

Compact formaat

Volgens Panasonic kunnen de J-Generatie-warmtepompen eenvoudig worden geïnstalleerd op locaties met beperkte beschikbare ruimte. Daarnaast tast de warmtepomp dankzij zijn compacte formaat de esthetiek van ruimtes minder aan. Een combinatie van de Mono-bloc-unit en een combotank maakt het volgens de fabrikant mogelijk het geheel ‘nog esthetischer’ te installeren in een zeer beperkte ruimte. Middels de combotank is het mogelijk om 230 liter warm water op voorraad te hebben en is de cv-installatie direct aan te sluiten op zowel de geïntegreerde buffer van 60 liter als de cv-pomp.

Alleen koudemiddel in buitenunit

Het koudemiddel bevindt zich uitsluitend in de compacte buitenunit, wat koudemiddelleidingen overbodig maakt. In de woning zijn hierdoor alleen cv- en waterleidingen vereist. Het systeem is compatibel met Aquarea Smart Cloud. Eindgebruikers kunnen met behulp van dit cloudplatform zowel de verwarmings- als koelfuncties van hun J-Generatie op afstand bedienen. Ook kunnen zij het energiegebruik op afstand uitlezen en het met behulp van energiebesparende opties terugdringen.

Aquarea Service Cloud

Tot slot kan de Mono-bloc worden verbonden met Aquarea Service Cloud. Installateurs krijgen via dit platform op afstand toegang tot verwarmings- en koelsystemen van klanten. Met Aquarea Service Cloud kunnen zij problemen sneller en in sommige gevallen zelfs volledig op afstand oplossen, aldus de fabrikant. Zo besparen zij niet alleen tijd en geld, maar vergroten zij ook de klanttevredenheid.

Meer informatie: Panasonic