nieuws

Inschrijving Nederlands Warmtepomp Congres 2019 van start

Sector

Op woensdag 9 oktober vindt in ’s-Hertogenbosch tijdens Vakbeurs Energie het Nederlands Warmtepomp Congres 2019 plaats. Net als de voorgaande edities wordt ook dit congres georganiseerd door een samenwerkingsverband van vakblad Warmtepompen en het Nederlands Platform Warmtepompen.

Inschrijving Nederlands Warmtepomp Congres 2019 van start

Op het congres van dit jaar staat de vraag centraal of en hoe warmtepompen in bestaande woningbouw ‘haalbaar en betaalbaar’ zijn. Deskundigen schijnen hier vanuit verschillende invalshoeken hun licht op. Zo gaat Harm Valk (Nieman adviseurs) in op de mogelijkheid om eisen aan bestaande bouw te stellen, en bespreekt Meindert Smallenbroek (directeur Warmte en Ondergrond bij het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat) welke gevolgen het Klimaatakkoord voor bestaande woningbouw heeft.
Keynote-spreker Andy van den Dobbelsteen (hoogleraar Klimaatontwerp en Duurzaamheid aan de TU Delft) laat zien welke rol warmtepompen kunnen spelen bij het gasloos maken van de bestaande woningvoorraad. Hij zal daarnaast voorbeelden tonen van manieren waarop de energietransitie ‘leuker’ kan worden gemaakt draagvlak wordt gecreëerd.

Binnenkort wordt het volledige programma van het congres bekendgemaakt. Hou hiervoor de congreswebsite in de gaten: www.nederlandswarmtepompcongres.nl.

> Lees hier een terugblik op het Nederlands Warmtepomp Congres van afgelopen jaar.

Reageer op dit artikel