nieuws

Dag van de warmtepomp

Sector

Dag van de warmtepomp

Aeres Tech in Ede, de uitvoeringspartner voor opleidingen van GOᵒ, organiseert op donderdag 27 september de Dag van de Warmtepomp 2018. Diverse sprekers, waaronder Diederik Samsom en Frank Agterberg gaan in op ontwikkelingen rond warmtepompen.

De dag wordt geopend door Jenny van den Bovenkamp, algemeen directeur van Aeres Tech en Henry Kruiper, directeur van de NVKL. Ze gaan onder meer in op  de aansluiting van het opleidingscentrum bij de Green deal.

Frank Agterberg over afzetgroei

Daarna zal Frank Agterberg, voorzitter van de DHPA ingaan op de groei van de afzet van warmtepompen. Het aanstaande klimaatakkoord belooft volgens hem een verdere versnelling. Agterberg zal de marktrends verklaren aan de hand van ontwikkeling van techniek, socio-economie en beleid.

Henk Jan Steenman koudemiddelspecialist bij Westfalen Gassen Nederland gaat de afbouw van HFK-koudemiddelen bespreken. Wat betekent die afbouw voor warmtepompen die nagenoeg allemaal met HFK’s zijn gevuld?

Slimme combinaties van zonnecellen en warmtepompen bieden extreem lage energiekosten. Daarover zal Steven Lobregt van Sparkling Projects in zijn presentatie helderheid in verschaffen.

Diederik Samsom ook van de partij

Diederik Samsom, onderhandelaar van het nationale klimaatakkoord is ook van de partij. Hij zal zijn visie geven op de enorme uitdaging om zeven miljoen huizen en een miljoen gebouwen te verduurzamen. Dat betekent tot 2050 niet minder dan 1000 verbouwingen per werkdag. Dat lijkt een enorme opgave, maar volgens Samsom is het te doen. Hij zal uit de doeken doen hoe hij dat voor elkaar denkt te krijgen.

Opening innovatiecentrum

Samsom zal ook de opening verzorgen van het innovatiecentrum warmtepompen in Ede. De dag, die om 15:00 uur begint (inloop tot 15:30), wordt om 18:00 uur afgesloten met het ‘Feest van de warmtepomp’ en een netwerkborrel.

>>> meer informatie en aanmelden

Reageer op dit artikel