nieuws

Wolf Energiesystemen: ‘BIM-ready met de Wolf BIM-browser’

Sector

Wolf Energiesystemen: ‘BIM-ready met de Wolf BIM-browser’

Building Information Modeling, kortom BIM, is een revolutie in de bouwsector. Wolf Energiesystemen is naar eigen zeggen ‘BIM-ready’. De Wolf BIM-browser biedt engineers 3D-bestanden aan van alle verwarmings- en luchtbehandelingssystemen, in een Revit-compatibel bestand.

De Wolf BIM-browsersoftware biedt toegang tot alle BIM-bestanden van de Wolf-producten. “Met een druk op de knop zijn de bestanden in te lezen in het veelgebruikte programma Revit”, stelt Wolf. “Uniek is dat zelfs de op klantspecificatie geproduceerde luchtbehandelingskasten geschikt zijn voor BIM-projecten”.
Ook in het offerte- en ontwerpstadium kan Wolf een bestand mailen dat met de Wolf BIM-browser kan worden geopend. Dit bestand is voorzien van alle intelligente informatie, zoals de technische specificaties conform de ontwerpcondities. Deze informatie is ook nuttig na de bouwfase, bij het onderhoud van de technische installaties. De BIM-bestanden zijn zo opgebouwd, dat de Revit-software de luchtkanaal- en leidingaansluitingen herkent. “Hiermee maken we het de BIM-modelleur eenvoudig om de componenten te integreren in het ontwerp”, aldus Wolf.

2-minuten configurator

Wolf biedt tevens de 2-minuten-configurator aan, waarmee installatieontwerpers zelf online een luchtbehandelingskast kunnen selecteren. Bij de selectie worden direct de technische specificaties en maatschetsen in 2D en 3D in Autocad-format geleverd, samen met een bestand dat in de Wolf BIM-browser kan worden geopend voor integratie in een Revit-ontwerp. Als alternatief kan Wolf een IFC-bestand aanleveren van de luchtbehandelingskasten, bijvoorbeeld voor integratie in andere BIM-software.

 

Reageer op dit artikel