congres

Sector

Leden Platform Duurzame Huisvesting willen verduurzaming vastgoed versnellen

Leden Platform Duurzame Huisvesting willen verduurzaming vastgoed versnellen

Op 11 mei ondertekenden de leden van het Platform Duurzame Huisvesting een samenwerkings-overeenkomst over duurzame gebouwen. De Platformleden geloven dat de vastgoedsector een leidende rol kan én moet spelen in versnelling van duurzaam bedrijfsvastgoed. Dat kan door gezamenlijk verantwoordelijkheid te nemen.

 

 

Het komende jaar richt het Platform zich op drie thema’s:
• Het stimuleren van de vastgoedorganisatie om energiebesparing integraal op te nemen in strategische organisatiedoelen. Het doorvoeren van deze doelen in de organisatie – dus het verbeteren van de doelmatigheid van vastgoedorganisaties.
• Een eenduidige systeemaanpak. Hierbij wordt gestreefd naar kwaliteit voor gebruiker en gebouw op de lange termijn.
• Toekomstbestendig Vastgoed. Dit betekent dat een verdienmodel niet alleen gericht is op het verminderen van energiekosten, maar ook op een gezond binnenklimaat.

Ondertekenaars

Alle leden van het Platform Duurzame Huisvesting zijn betrokken bij de bouw. Ook spelen ze een leidende rol in de bouw, onderhoud en beheer, investeren en beleggen of het managen van gebouwgebonden faciliteiten. De samenwerkingsovereenkomst is ondertekend door RVO.nl, Facility Management Nederland (FMN), TNO, Rijksvastgoedbedrijf, Dutch Green Building Council, IVBN, TVVL, Vastgoed Belang, Bouwend Nederland, UNETO-VNI, NVDO, ISSO.

Lees hier het uitgebreide bericht op Platform Duurzame Huisvesting.
Bron: RVO.nl

Reageer op dit artikel