congres

Sector

Internationaal stadsverwarmingscongres in Glasgow

Internationaal stadsverwarmingscongres in Glasgow

Van 14 tot 17 mei vindt in Glasgow het Euroheat & Power Congress plaats. Tijdens dit congres staan stadsverwarming en -koeling centraal; een distributiesysteem dat volgens de organisatoren “op groeiende politieke aandacht vanuit de EU en de Europese lidstaten kan rekenen”.

“Door voor stadsverwarming te kiezen, zeggen we ‘nee’ tegen fossiele brandstoffen, en ‘ja’ tegen investeringen in een een efficiënte infrastructuur en hernieuwbare energie. Beleidsmakers op Europees, nationaal en lokaal niveau delen die opvatting steeds vaker, en dat heeft positieve gevolgen voor netbeheerders, steden en burgers”, aldus de organisatie van het Euroheat & Power Congres, dat inmiddels voor de 38e keer plaatsvindt.

Exposantenbeurs en sprekers

Het congres – waar ook een exposantenbeurs bij hoort – biedt een inhoudelijk programma met sprekers uit de markt en verschillende bestuurslagen. Daarbij komen zowel technische (zoals ‘analyses van hulpbronnen’ en ‘innovatief technologisch ontwerp’) als markt- en beleidsontwikkelingen aan de orde.
Het congres, dat wordt georganiseerd door het platform Euroheat & Power, vindt van 14 tot 17 mei plaats in het SECC in Glasgow. De eerste dag van het congres (zondag 14 mei) is overigens niet publiek toegankelijk; op die dag vindt de ledenvergadering van Euroheat plaats.

Klik hier voor nadere informatie over het congres.

Reageer op dit artikel