congres

Sector

Congres over alternatieven voor gasaansluiting

Congres over alternatieven voor gasaansluiting

Diverse gemeenten willen hun woningen en (bedrijfs-)gebouwen ‘van het gas’ halen. Maar op welke (duurzame) wijze van verwarming kunnen ze dan overschakelen? Ensoc Conferences organiseert een congres met best practices dat inzicht en handvatten biedt aan overheden, woningcorporaties, VvE’s en beheerders van utiliteitspanden.

Ruim 40 procent van al het energiegebruik in Nederland gaat volgens Ensoc op aan het verwarmen van woningen en andere gebouwen; een groot deel daarvan wordt opgewekt middels aardgas. Nederland wil het gebruik van gas verminderen vanwege de aardbevingen in Groningen, de beschikbaarheid van gas, afhankelijkheid van andere landen en het klimaatprobleem. Minister Kamp van Economische Zaken formuleerde al in 2015 hierover beleid, met zijn ‘Warmtevisie’ die in 2016 is uitgewerkt in de Energieagenda. Diversen regionale overheden en organisaties, zoals projectbureau koude en warmte Zuid-Holland, Hierverwarmt.nl, gemeente Amsterdam en de VNG zijn er inmiddels druk mee aan de slag.

‘Best practices’ van bewezen technieken

Ensoc Conferences organiseert een congres dat best practices voorschotelt met bestaande en bewezen technieken om de Warmtewende te realiseren. Het congres gaat in op vier oplossingen voor vervanging van het gas voor verwarming:
• warmtenetten
• elektrische oplossingen
• biomassa
• energiebesparing in de gebouwde omgeving.
Van elke oplossingsrichting worden diverse voorbeelden getoond – steeds met een bestaande businesscase, waarbij de stand van de betreffende techniek wordt uitgelegd en discussie met de zaal mogelijk is.

Datum, plaats
Datum: dinsdagmiddag 18 april 2017
Locatie: De Hermitage, Amsterdam
Programma: Klik hier voor het programma, de onderwerpen, de sprekers en aanmelden.

Reageer op dit artikel