nieuws

Warmtepomp en tapwaterboiler vormen ‘bijzonder duurzaam duo’

Markt

Volgens Ferroli vormen de nieuwe lucht/water-warmtepomp en warmtepompboiler van deze fabrikant “een bijzonder duurzaam duo voor een zeer interessante prijs”.

Warmtepomp en tapwaterboiler vormen ‘bijzonder duurzaam duo’

De RVL-I Plus warmtepomp met een vermogen van 7 kW heeft energielabel A+++, gebruikt Zubadan-invertertechniek en levert volgens Ferroli zijn volledige verwarmingscapaciteit tot een buitentemperatuur van -15 °C.

Hybride protocol

De warmtepomp zou ook in staat zijn om tot een buitentemperatuur van -10 °C zonder elektrische bijverwarming water met een temperatuur van 60 °C te leveren. Standaard is de RVL-I voorzien van een hybride protocol waardoor de warmtepomp met elk type gasketel kan samenwerken. Om het geluidsniveau van de buitenunit zo veel mogelijk te beperken, heeft Ferroli hiervoor een speciale ‘nachtmodus’ ontwikkeld.

Combinatie met boiler

Als voor combinatie met de AQUA-1 Plus warmtepompboiler van de fabrikant wordt gekozen, hoeft de warmtepomp zelf niet te worden ingezet voor de productie van warm tapwater. Volgens Ferroli betekent dit dat de RVL-I in de periode tussen april en oktober in 98 procent van de tijd niet in bedrijf hoeft te komen. De warmtepompboiler is voorbereid op een combinatie met zonnecollectoren en op communicatie met PV-panelen.

>> Leestip: Tijdens het Warmtepomp Congres 2018 werd onder andere ingegaan op de productie van warm tapwater in gasloze woningen.

> Lees ook de white paper over warm tapwater, die via deze pagina gratis kan worden aangevraagd.

Reageer op dit artikel