nieuws

Warmtepomp Skid Centrum: modulair systeem voor energieneutrale woningen

Markt

Met het Wolf Warmtepomp Skid Centrum (Wolf WSC) heeft Wolf Energiesystemen een modulair woningconcept geïntroduceerd. Hierbij zijn alle technische componenten voor een energieneutrale woning compact gebundeld op één frame.

Warmtepomp Skid Centrum: modulair systeem voor energieneutrale woningen

Met het WSC biedt Wolf naar eigen zeggen een toepassing voor de geplande seriematige verduurzaming van woningen, maar ook voor geplande nieuwbouwprojecten. Vanaf een geringe afname kan Wolf het WSC volledig naar wens en behoefte van de eindgebruiker aanpassen. Zo kunnen de onderdelen worden toegevoegd of variëren in capaciteit. Alle onderdelen in het WSC vormen samen een totaalsysteem, waarbij optimale energiebenutting en -efficiëntie wordt gewaarborgd dankzij moderne regelcomponenten.

Warmtepomp, ventilatie en expansievat

Het Wolf WSC heeft als basis het binnendeel van een warmtepomp BWL-1-S of CHC met buffervat, een woonhuisventilatiesysteem CWL Excellent, een expansievat voor het verwarmingssysteem en een boilervat, inclusief spiraal voor de warmtepomp. Naar wens is het systeem aan te vullen met een zonne-energiesysteem met zonnepompgroep en een expansievat voor het zonne-energiesysteem. Met de toevoeging van een SolarEdge 200 Wave-omvormer kunnen PV-panelen worden aangesloten op de warmtepomp, waarbij de warmtepomp inschakelt wanneer de opbrengst van de panelen hoger is dan het huidige stroomverbruik. Alle componenten met uitzondering van de PV-omvormer zijn door Wolf zelf geproduceerd.

Binnen- of buitenopstelling

De Wolf WSC is verkrijgbaar in een binnen- of buitenopstelling. Voor de buitenopstelling wordt het WSC voorzien van panelen die in elke RAL-kleur kunnen worden geleverd. Door de communicatiemodule LinkHome is het totale systeem eenvoudig te monitoren en op afstand te bedienen via de Wolf Smartset-App of -Portal.

> Leestip: Verschillende leveranciers brachten dit jaar ‘all in one’ energiemodules uit. In dit artikel geven we een overzicht.

Reageer op dit artikel