nieuws

Panasonic introduceert 3-pijps VRF-systeem

Markt

Panasonic lanceert de 3-pijps ECOi-EX MF3-reeks. Volgens de fabrikant levert deze nieuwe serie VRF-systemen ook onder extreme temperatuur-omstandigheden een hoge efficiëntie en heeft hij onder volledige belasting hoge SEER- en SCOP-waarden.

Panasonic introduceert 3-pijps VRF-systeem

Daarnaast geeft de ECOi-EX MF3 van Panasonic meer installatieflexibiliteit dan eerdere modellen. Zo kunnen de binnen- en buitenunits op grotere afstand van elkaar worden geplaatst en is het mogelijk om meer binnenunits aan het systeem te koppelen.

Nieuw ontwerp warmtewisselaar
De ECOi-EX MF3-reeks heeft een Seasonal Energy Efficiency Ratio (SEER) van 7,05 (28kW-model) en een Seasonal Coefficient of Performance (SCOP) van 4,85 (22,4kW-model), berekend volgens de laatste Europese regelgeving. Deze hoge efficiëntie is onder andere mogelijk dankzij een verbeterd ontwerp van de warmtewisselaar. Zo is het aantal wisseloppervlaktes vergroot van twee naar drie en wordt een nieuw ontworpen leidingwerk gebruikt. Dankzij dit nieuwe ontwerp zijn de energieprestaties van de warmtewisselaar met 5 procent verbeterd, wat de ECOi-EX MF3 reeks tot een kosteneffectieve oplossing maakt.

Restwarmte terugwinnen
Het nieuwe VRF-systeem kan water met een temperatuur tot 65 °C leveren. Het systeem wint in koelmodus restwarmte van de binnenunits terug en gebruikt deze om de speciaal hiervoor ontwikkelde boiler te verwarmen. Dankzij deze werkwijze helpt het nieuwe VRF-systeem energie te besparen in hotels, appartementencomplexen en andere locaties waar veel vraag is naar warm tapwater.

Geluidsarmer
De ECOi-EX MF3 is volgens Panasonic geschikt voor gebruik onder extreme temperatuuromstandigheden. Zo behoudt het systeem zijn volledige koelcapaciteit tot een buitentemperatuur van 43 °C, terwijl het systeem kan koelen tot een buitentemperatuur van 52 °C. Dankzij een nieuw, aerodynamischer ontwerp is de geluidsproductie van de serie tot 10 procent lager dan die van eerdere modellen.

Flexibiliteit bij installatie
Het ontwerp van de ECOi-EX MF3 geeft meer installatieflexibiliteit. Zo is het systeem voorzien van een compact warmteterugwinsysteem van slechts 200mm hoog om de installatie in ruimtes met een laag plafond te vereenvoudigen. Daarnaast is de maximale lengte van het leidingwerk vergroot, waardoor binnen- en buitenunits tot 200 meter van elkaar kunnen worden geplaatst. Dit maakt dit VRF-systeem geschikt voor gebruik in grote gebouwen, zoals luchthavens, treinstations, scholen en ziekenhuizen. Ook kunnen er meer binnenunits worden aangesloten dan bij eerdere modellen.

> Dit jaar kent Panasonic een dubbel jubileum: het bedrijf bestaat 100 jaar, terwijl de HVAC-tak Heating & Cooling Solutions precies 60 jaar geleden is opgericht. 

 

Reageer op dit artikel