nieuws

Western introduceert vernieuwde Tetris 2 luchtgekoelde koelmachine

Markt

Western introduceert vernieuwde Tetris 2 luchtgekoelde koelmachine

De nieuwe Tetris 2 luchtgekoelde koelmachines van het dertigjarige Western zijn leverbaar met een koelvermogen van 100 tot ruim 900 kW. Interessante opties zijn de gedeeltelijke of volledige warmteterugwinning, de mogelijkheid tot vrije koeling, gemonteerde softstarters, ingebouwde (inverter) pomp(en), buffervatmodules en lekdetectie.

Alle units in de serie voldoen aan de Ecodesign-wetgeving. Er zijn modellen leverbaar in energieklasse A of A+, waarmee een gemiddelde ESEER van 4,3 wordt behaald. Met betrekking tot het geluidsniveau is er een standaard-, Low Noise-, en Super Low Noise-uitvoering. De laatstgenoemde zorgt voor een geluidsreductie van maximaal 12 dB(A) ten opzichte van de standaarduitvoering.

Verwarmingscapaciteit tijdens koelbedrijf
Voor eindgebruikers die tijdens koelbedrijf ook verwarmingscapaciteit nodig hebben, is de optie voor gedeeltelijke of volledige warmteterugwinning interessant. Hiermee wordt condensorwarmte aan een waterzijdig circuit afgestaan. Volgens Western Airconditioning is dit onder andere ideaal voor productieprocessen waarbij moet worden ontvochtigd en naverwarmd.

Warmtepompuitvoering
Als bij lage buitentemperaturen toch nog koelcapaciteit nodig is, biedt de serie de mogelijkheid tot vrije koeling. Hiermee kan volgens Western veel energie worden bespaard. Afhankelijk van de vraag worden daarbij een of meerdere vrije koelelementen toegepast. De Tetris kan ook in een warmtepompuitvoering worden geleverd, waarbij het verwarmingsvermogen 100 tot 930 kW bedraagt en een water-uittredetemperatuur van 55 oC wordt behaald.

Softstarters,  buffervatmodules en lekdetectie
Naast de genoemde uitvoeringsvormen zijn er tal van opties leverbaar, waaronder gemonteerde softstarters, ingebouwde (inverter) pomp(en), buffervatmodules en lekdetectie. Communicatie met het aanwezige GBS is mogelijk middels het Modbus-, Bacnet- of Lonworks-protocol. De Tetris 2 is uitgevoerd met scrollcompressoren die zijn verdeeld over een tot vier R410A-koudemiddelcircuits, gecombineerd in V-vorm opgestelde condensorelementen met een platenwisselaar.

Leestip >> Nieuwe multifunctionele serie warmtepompen van Western met water als koudemiddeldrager

Meer informatie

Reageer op dit artikel