nieuws

Modulaire chiller

Markt

Modulaire chiller

Nieuw in het programma van Alklima is de e-serie modulaire chiller van Mitsubishi Electric Living Environment Systems ten behoeve van proceskoeling en klimatisering.

Met de nieuwe serie biedt Alklima een energiezuinig en kostenbesparend alternatief om met een lage CO2-uitstoot gebouwen en processen gecontroleerd te koelen of om bestaande chiller systemen één-op-één te vervangen.

De modulaire constructie garandeert daarbij een passende en tegelijkertijd flexibele oplossing. Naast uitvoeringen die alleen koelen mogelijk maakt, omvat de e-serie ook modellen voor koelen/verwarmen en – op aanvraag – alleen verwarmen.

De nieuwe e-serie chiller maakt gebruik van de compressor-technologie die Mitsubishi Electric ook toepast in de City Multi VRF-systemen. Door deze invertertechniek te combineren met een geoptimaliseerde regeling wordt een hoge efficiëntie bereikt.

Modulaire serie
De e-serie chillers zijn modulair van opzet en hebben een capaciteit van 90 kW per module. Elke module is uitgevoerd met twee inverter Scroll-compressoren. Door de toepassing van de invertertechniek kan het systeem regelen tussen de acht en honderd procent van de capaciteit, dit maakt een xacte vermogensafstemming op basis van de vraag mogelijk.

Koelcircuits
De chillers hebben twee koelcircuits die dankzij de onafhankelijk van elkaar invertergestuurde gelijkstroomventilatoren zeer nauwkeurig zijn te besturen. De nieuw ontworpen achterzijde van het chiller-systeem onderdrukt bovendien de windturbulentie.

Interne collector

Tot zes units kunnen via een interne collector eenvoudig in één lijn worden gekoppeld tot een systeem met maximale systeemcapaciteit van 540 kW.

De chillers worden daarbij intern gekoppeld zodat een compacte systeemeenheid ontstaat, die eenvoudig kan worden getransporteerd en ruimtebesparend kan worden geplaatst. Voor grotere installaties kunnen de units ook tegenover elkaar worden geplaatst met een opening ertussen voor servicedoeleinden.

Meer informatie: Alklima

Reageer op dit artikel