nieuws

Viessmann presenteert nieuwe warmtepomp en ‘slimme’ pv-combinatie

Markt

Viessmann presenteert nieuwe warmtepomp en ‘slimme’ pv-combinatie

Viessmann toont begin oktober tijdens Vakbeurs Energie hoe zonnepanelen kunnen worden gecombineerd met een warmtepomp, zodat duurzaam opgewekte stroom direct kan worden gebruikt voor verwarming of koeling. Hiermee wordt milieuwinst geboekt terwijl de eindgebruiker een aanzienlijk lagere energierekening krijgt.

De warmtepompregeling Vitotronic 200 schakelt automatisch in wanneer de zonnepanelen voldoende stroom leveren. De warmtepomp verwarmt of koelt op dat moment de woning, of hij warmt het water in de tapwaterboiler op.

Fluisterstil

Viessmann presenteert op de beurs verder onder andere de – volgens de fabrikant ‘fluisterstille’ – warmtepomp Vitocal 200-S, met een nieuwe buitenunit. De afdeling R&D van Viessmann heeft de Vitocal 200-S van een nieuw design voorzien: het ‘advanced acoustic design’ waarbij speciale materialen zijn toegepast. Hierdoor is het geluidsisolatieniveau van de buitenunit van deze warmtepomp vergelijkbaar met de geluiddempende waarde van de beglazing van woningen. Waar de buitenunit van de meeste fabrikanten de kritische 35 dB(A)-grens op circa 12 meter haalt, bereikt de nieuwe buitenunit van Viessmann deze waarde al op een afstand van 3 meter, aldus de fabrikant.

Reageer op dit artikel