nieuws

LG introduceert nieuwe Multi V S-unit

Markt

LG introduceert nieuwe Multi V S-unit

LG heeft een compact warmtepompsysteem toegevoegd aan zijn Multi V-serie. De Multi V S is de eerste heat recovery-unit in de markt met een vermogen van 6 pk (16,8 kW); voorheen was 8 pk de laagst beschikbare capaciteit.

De Multi V S is een driepijpssysteem, waardoor de unit tegelijkertijd kan koelen en verwarmen. Dit levert in combinatie met de kleine capaciteit verschillende voordelen op, zo stelt LG. De unit kan warmte uitwisselen met de buitenomgeving en ruimtes onafhankelijk verkoelen en verwarmen, waardoor het rendement gedurende de verschillende seizoenen omhoog gaat. De compactheid van de Multi V S maakt hem ‘zeer geschikt voor klimaatbeheersing van woningen en kantoren’, aldus LG.

Waterzijdige koppeling

Een ander voordeel van de Multi V S is de flexibele mogelijkheid om andere producten aan het systeem te koppelen. In combinatie met bijvoorbeeld een hydrokit kan de unit diverse ruimtes voorzien van sanitair warm water, terwijl de verdeelbox zorgt voor airconditioning. “De Multi V S is ontwikkeld om de gebruiker alle voordelen van VRF te laten ervaren”, aldus LG. “De unit heeft lage operationele kosten, is eenvoudig te installeren en biedt comfort met individuele werking in verschillende ruimtes. Koppeling aan een hydrokit biedt de mogelijkheid om warm sanitair water te produceren en tegelijk de diverse ruimtes te koelen en/of te verwarmen.”

Eurovent-getest

Eurovent is de onafhankelijke Europese belangenorganisatie voor de HVAC-branche. De organisatie beoogt eerlijke concurrentie binnen de klimaatbranche na te streven, en heeft daartoe een certificeringsprogramma ontwikkeld. De Eurovent-certificering voor VRF-systemen maakt het voor adviseurs en installateurs gemakkelijker en transparanter om de energieprestaties van verschillende systemen te vergelijken. Na uitgebreide tests door onafhankelijke laboratoria zijn de specificaties van de Multi V S officieel bevestigd door Eurovent. “Hieruit blijkt dat de prestaties van het LG Multi V S warmtepompsysteem tot de top van de markt behoren”, zo stelt de fabrikant.

Reageer op dit artikel