nieuws

Remko: uitbreiding op de ArtStyle HTS warmtepompserie

Markt

Remko: uitbreiding op de ArtStyle HTS warmtepompserie

Remko, fabrikant van lucht/water-warmtepompen, voegt twee nieuwe ArtStyle-lucht/water-warmtepompen toe aan de HTS-serie. Hiermee speelt het Duitse bedrijf in op de vraag naar units met een kleiner vermogen, bijvoorbeeld voor moderne woningen met een lage warmtebehoefte.

De ArtStyle-split-warmtepomp is nu ook verkrijgbaar in twee verschillende capaciteiten met een verwarmingsvermogen tot 13 kW. De HTS 80 wordt geadviseerd voor een vermogen tot 7 kW en de HTS 110 voor een vermogen tot 13 kW. Alle voordelen van de HTS-serie gelden volgens de fabrikant ook voor de twee nieuwe units. Dat geldt onder andere voor het ‘unieke’ ontwerp en hun stille werking. Volgens Remko zijn de nieuwe warmtepompen, die zijn voorzien van de gebruiksvriendelijke Smart Control-regeling, ‘bijzonder efficiënt, zowel in de modus koelen als in verwarmen’.

‘Fluisterstil’ en ‘fraai design’

De toepassingsgrenzen voor de verwarmingsfunctie liggen volgens de gegevens van Remko op –20 en +42 °C. De maximaal instelbare watertemperatuur is 60 °C. Remko-warmtepompen zijn ideaal voor toepassing met vloerverwarming; bij een lage aanvoertemperatuur (35° C) en een buitentemperatuur van 7 °C wordt volgens de fabrikant een COP-waarde van respectievelijk 4,78 (HTS 80) en 4,72 (HTS 110) gerealiseerd. Voor het koelen liggen de toepassingsgrenzen bij +15 tot +45 °C.
De buitenunits – met een zilverkleurig, geëloxeerd aluminium of houteffect-ontwerp – zijn fluisterstil, zodat ze ook in dichtbebouwde gebieden kunnen worden geplaatst. Dankzij de fluisterstille werking, het fraaie design en de geringe afmetingen (1065 × 650 × 650 mm H×B×D) kan de buitenunit ook vlakbij de woning worden geplaatst.

Klik hier voor nadere informatie op de website van Stulz Groep B.V., leverancier van de Remko-warmtepompen in Nederland.

Reageer op dit artikel