artikel

Financiering helpt overstap naar gasloos wonen

Markt

De Rabobank gaat zijn klanten helpen bij het gasloos maken van hun woning. De bank biedt daarvoor de abonnementsservice van THE FCTR E aan. Deze service is gericht op warmtepompen en andere apparaten, waardoor huizenbezitters zelf niet hoeven te investeren. Theo Harms, verantwoordelijk voor duurzaam wonen bij de Rabobank, en Joris Jonker, co-founder van THE FCTR E, beantwoorden elke zeven vragen over de samenwerking.

Tekst: Uko Reinders

Financiering helpt overstap naar gasloos wonen

Zeven vragen aan Theo Harms over de visie van de Rabobank


Wat is de reden voor de Rabobank om met THE FCTR E in zee te gaan?

Harms: ”Als bank kijken we naar maatschappelijke ontwikkelingen, en de energietransitie is daar een belangrijke van. De Nederlandse overheid wil in 2050 alle huizen van het gas af hebben. Voor woningbezitters die daar nu al mee aan de slag willen, hebben we gekeken naar de belemmeringen die ze op hun pad tegenkomen. En hoe wij een bijdrage kunnen leveren om deze belemmeringen weg te nemen.”

Wat zijn die belemmeringen?
Harms: “Een van de belemmeringen is de financiering. Maar ook blijkt het voor klanten lastig om in het woud van aanbieders en oplossingen tot een goede keuze te komen. Het is heel complex, waardoor onze klanten afhaken om stappen richting verduurzaming van hun woning te zetten. Van financiering hebben we verstand, maar we bieden zelf geen oplossingen voor het verduurzamen van je huis aan. Daarom hebben we een partner gezocht, en dat is THE FCTR E geworden. We willen onze klanten laten zien dat ze hiermee zonder zorgen in zee kunnen gaan.”

Theo Harms: “Als bank kijken we naar maatschappelijke ontwikkelingen”.

Wat doet THE FCTR E voor de huizenbezitters?
Harms: “Consumenten kunnen op de website van THE FCTR E een kosteloze Quick Scan aanvragen om te onderzoeken of hun woning direct geschikt is om van het gas af te gaan, of dat eerst nog isolerende maatregelen moeten worden getroffen. Verder is er voor woningbezitters een abonnementsservice waarmee zij hun huis duurzaam kunnen verwarmen, zonder zelf te hoeven investeren in apparatuur en onderhoud. Tegen een vast maandbedrag voorziet het abonnement in energie- en isolatieadvies, zonnepanelen, een warmtepomp en eventueel een boiler of accu voor stroomopslag. Ook inbegrepen zijn installatie, onderhoud en garantie op alle apparatuur.”

Veel huizenbezitters moeten isoleren en op laagtemperatuurafgifte overstappen.
Harms: “Een abonnement kun je alleen op verplaatsbare producten afsluiten. Om deze reden zijn isolatie en vloerverwarming er niet in opgenomen. Als die maatregelen nodig zijn en de klant ze niet uit eigen middelen kan financieren, kunnen ze bij de Rabobank terecht voor een lening of aanvulling op hun huidige hypotheek. Een lening is de gemakkelijkste weg. We bieden daarbij een lager rentepercentage dan wat bij reguliere leningen geldt.”

En hoe zit het met de aanvulling op de hypotheek?
Harms: “De verhoging van de hypotheek is lastiger. Zo moet aan meer regels worden voldaan. Die regels zijn gebaseerd op de verhouding tussen hypotheeklening, het inkomen en de waarde van de woning. Het vaststellen van die verhouding brengt ook kosten met zich mee. Dat zijn allemaal barrières die verduurzaming in de weg staan. Daarom gaan we kijken of we de hypotheekophoging makkelijker kunnen maken.”

Het blijkt voor klanten lastig om in het woud van aanbieders en oplossingen tot een goede keuze te komen

Verwachten jullie veel aanvragen voor financiering?
Harms: “Ons beeld is dat momenteel 80 procent van de woningbezitters eigen spaargeld gebruikt om hun huis van het gas af te halen. We verwachten daarom niet meteen heel veel leningen, en het is afwachten hoe groot de belangstelling voor het abonnement is. Binnenkort gaan we 10.000 klanten benaderen.”

Jullie richten je vooral op bestaande woningen.
Harms: “Als je echt een bijdrage aan de energietransitie wilt leveren, moet je je juist op bestaande woningen richten. Daar liggen ook de grootste belemmeringen. Lukt het echter om een bestaand huis van het gas los te koppelen, dan zijn er veel voordelen. Het energieverbruik gaat omlaag, de woning wordt aantrekkelijker bij een eventuele verkoop, en de eigenaar is voorbereid op mogelijke strengere regelgeving en verhoging van energieprijzen. Daar willen we graag aan meewerken.”

Zeven vragen aan Joris Jonker over de visie van THE FCTR E


Wat is voor jullie de meerwaarde van samenwerking met de Rabobank?

Jonker: “Door de samenwerking creëren we een nog groter bereik, waardoor we verwachten nog meer huizenbezitters te kunnen helpen van het gas af te komen. Het vertrouwen van de Rabobank geeft ons daarnaast natuurlijk ook een bepaalde erkenning, wat weer vertrouwen geeft voor andere relaties.”

Voeren jullie de installatie van de warmtepompen zelf uit?
Jonker: “Voor het installeren van alle apparatuur werken we samen met vaste partners. Voor de warmtepomp is dat Nibe, de grootste warmtepompproducent ter wereld. Zij hebben een eigen netwerk van installateurs waar we gebruik van maken. Deze installateurs werken nauw samen met ons eigen team. Nibe is vooral in de nieuwbouwsector actief, en dat is toch anders dan de bestaande bouw waar aansluiting op het bestaande afgiftesysteem extra aandacht vraagt. Dat deel pakken wij op, we gooien geen opdrachten over de schutting. De kwaliteit die Nibe biedt is uitmuntend. We merken ook dat het bedrijf vertrouwen uitstraalt richting consumenten. Dat komt mede door de Zweedse oorsprong van bedrijf en doordat het bedrijf 40 jaar ervaring met warmtepompen heeft. Als we dat vertellen, zien we veel onzekerheid bij consumenten verdwijnen. En niet geheel onbelangrijk: Nibe is in staat de grote volumes te leveren die we in de toekomst nodig denken te hebben.”

Welke typen warmtepompen zitten in jullie abonnement?
Jonker: “We hebben vier smaken: bodem, lucht, ventilatiewarmtepompen en Triple Solar, waarbij de bron op het dak ligt. Hybridesystemen zitten niet in ons pakket, we gaan echt voor all-electric. Mocht er echter geen plaats zijn voor een boiler, dan willen we wel een uitzondering maken. Dan laten we de cv-ketel hangen voor de productie van warm water.”

Joris Jonker: “Door de samenwerking creëren we een nog groter bereik.”

Slaat jullie aanpak aan?
Jonker: “Absoluut. Inmiddels heeft THE FCTR E al 150 woningen in Nederland klaargemaakt voor de toekomst. En door deze samenwerking met de Rabobank en de pilot die we afgelopen april zijn gestart met de Consumentenbond verwachten we dat dit aantal heel snel zal toenemen. We groeien zelfs zo hard dat we door de bank genomen elke maand een nieuwe medewerker aannemen. De teller staat nu op 25 vaste medewerkers. Daarnaast zijn er 15 specialisten op het vlak van techniek en marketing aan ons verbonden.”

De bank zorgt voor financiering van isolatie, maar hoe zit het met uitvoering?
Jonker: “Daarvoor kunnen huizenbezitters ook bij ons terecht. Wij besteden de werkzaamheden uit aan een gespecialiseerde partner. Voordat die aan de slag gaat, maken we eerst een raming van de kosten. Dit gebeurt op basis van informatie die de klant geeft. Als de klant vervolgens aangeeft verder te willen, komt de isolatiepartner in actie. Ons team is wel de partij die alles blijft coördineren. De isolatie heeft immers veel invloed op de keuze voor de warmtepomp. Maar dat niet alleen, in de particuliere woningbouw hangt alles samen. Helaas is dat nog niet bij iedereen in de sector doorgedrongen. De sector is nog sterk verzuild en partijen zoals aannemers en installateurs voor warmte, elektra, ventilatie, isolatie, monitoring en ICT werken nog onvoldoende samen. Dat komt het eindresultaat niet ten goede.”

De sector is sterk verzuild. Partijen zoals aannemers en verschillende installateurs werken nog onvoldoende samen

In jullie verhaal mis ik de financiering van een afgiftesysteem.
Jonker: “Als het afgiftesysteem op de schop moet, praat je over een aanzienlijke verbouwing. De vloer moet eruit voor de aanleg van vloerverwarming, of alle radiatoren moeten worden vervangen. Dat levert veel gedoe op. En veel huizenbezitters zien er daarom van af om deze hobbel te nemen. Door deze ervaring richten wij ons vooral op huizen die al over een geschikt afgiftesysteem voor warmtepompen beschikken, zoals vloerverwarming. Daarnaast passen we warmtepomptechnologie sinds kort ook toe bij huizen met traditionele radiatoren. Door te verwarmen op 55 tot 60 graden zijn goed geïsoleerde huizen daarmee comfortabel te verwarmen. Het iets hogere elektriciteitsverbruik levert daarbij nog steeds een kostenbesparing op, doordat de gasprijs zo omhoog is gegaan.”

Dan praat je over een groot aantal huizen. Ziet u die ook van het gas af gaan?
Jonker: “Het natuurlijke moment waarop deze huizen van het gas af kunnen, is als ze overgaan op een nieuwe eigenaar. Gemiddeld is dat om de acht jaar. Dan gaat een huis meestal toch op de schop en wordt het tijdelijk niet bewoond. Het afgiftesysteem kan in die periode relatief gemakkelijk worden aangepast.”

Reageer op dit artikel