nieuws

Groupe Atlantic koopt 24 procent van aandelen Orcon en Thercon

Geen categorie

Groupe Atlantic koopt 24 procent van aandelen Orcon en Thercon

Op 27 oktober heeft de Franse industriële groep Atlantic 24 procent van de aandelen overgenomen van Orcon & Thercon in Veenendaal (Nederland) en Thercon in Aartselaar (België). Orcon is in 25 jaar uitgegroeid tot een belangrijke speler in ventilatiesystemen voor de woningbouw en utiliteitsbouw. Zusterbedrijf Thercon is exclusief distributeur van het merk Fujitsu General in de airconditioning- en warmtepompbranche.

Beide bedrijven staan bekend om hun technische expertise in het ontwikkelen van nieuwe technieken en producten. Madelon Voorhoeve, Directeur van Orcon & Thercon: “We groeien de laatste jaren enorm. Deze groei willen we voortzetten met het oog op de continuïteit op lange termijn. In Groupe Atlantic hebben we een strategische partner gevonden die complementair is en die onze visie op de technologie van de toekomst deelt.” Volgens beide bedrijven kan Groupe Atlantic rekenen op de expertise van Orcon en Thercon, terwijl Orcon en Thercon gebruik kunnen maken van de schaalgrootte van Groupe Atlantic. De respectievelijke directies van Orcon en Thercon blijven hun verantwoordelijkheden uitoefenen.

Madelon Voorhoeve

Madelon Voorhoeve, directeur van Orcon & Thercon

Over Groupe Atlantic
Groupe Atlantic, opgericht in 1986, ontwikkelt, produceert en commercialiseert oplossingen voor thermisch comfort voor de woningbouw en utiliteitsbouw: warmtepompen, collectieve en individuele boilers (elektrische boilers, zonneboilers en warmtepompboilers), elektrische verwarming, individuele en collectieve ketels, ventilatie systemen (extractie en warmteterugwinning) en airconditioning. Het bedrijf is marktleider in Frankrijk en aanwezig in meer dan 100 landen. Het beschikt over 19 productielocaties, telt 6.500 werknemers en heeft een jaaromzet van 1,5 miljard euro.

Reageer op dit artikel