nieuws

Jaguar presenteert conceptauto met warmtepomp

Geen categorie

Jaguar presenteert conceptauto met warmtepomp

Met de I-Pace Concept heeft Jaguar de voorloper gepresenteerd van wat zijn eerste elektrische auto moet worden. De uiteindelijke productieversie komt over twee jaar uit en is voorzien van een warmtepomp.

De I-Pace beschikt over een 400 pk sterke elektromotor. De productieversie die in 2018 op de markt komt, moet in grote lijnen identiek zijn aan de conceptversie. Het batterijpakket waar de auto op rijdt is voorzien van een tweetrapskoelsysteem dat is gekoppeld aan de airco: bij een gemiddelde buitentemperatuur werken de gekoelde batterijen effectiever. Als het buiten warm is, wordt de koelcapaciteit voor de batterijen vergroot doordat de airco mee gaat helpen.

Warmtepomp in klimaatsysteem

Het klimaatsysteem in de auto is verder voorzien van een lucht-warmtepomp. Volgens Jaguar is dit systeem ‘veel efficiënter dan conventionele verwarming’, waardoor energie wordt bespaard. Door de keuze van een warmtepomp is de actiradius van de auto – zelfs als hij wordt aangezet bij temperaturen onder nul – met 50 kilometer vergroot, van 450 naar 500.

Kijk voor meer informatie op de website van Jaguar.

Reageer op dit artikel