nieuws

Vakbeurs Energie: Speciaal platform Energie & Industrie

Geen categorie

Vakbeurs Energie: Speciaal platform Energie & Industrie

De Vakbeurs Energie, die op 4, 5 en 6 oktober in de Brabanthallen plaatsvindt, heeft een specifiek platform voor Energie & Industrie ingericht. Wat is er te beleven?

Op het platform kunt u een afspraak maken met een adviseur van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) voor persoonlijk advies of een presentatie bijwonen over onder andere de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) en de rol van de overheid en energie coöperaties rond Wind op land en Zonne-energie.

Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE)

De Investeringssubsidie Duurzame Energievoor kleine apparaten voor de productie van duurzame energie komt voort uit het Energieakkoord. Via de subsidieregeling worden particulieren en zakelijke gebruikers die zelf duurzame energie willen opwekken door middel van pelletskachels, biomassaketels, zonneboilers en warmtepompen financieel ondersteund. De omslag naar een duurzamere energievoorziening kan zo samen worden gemaakt.

Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+)

Bedrijven en (non-profit) instellingen die hernieuwbare energie (gaan) produceren, kunnen gebruik maken van de subsidieregeling Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+). De subsidieregeling is bedoeld voor hernieuwbare energietechnieken en is onderverdeeld in de categorieën Biomassa, Geothermie, Water, Wind (land, meer en dijk) en Zon. Duurzame energie is beter voor het milieu, maakt Nederland minder afhankelijk van fossiele brandstoffen en is goed voor de economie.

> Tip: u kunt uw toegangskaarten gratis online regelen
> Lees ook Nieuwe connecties in de energietransitie

 

Reageer op dit artikel