nieuws

School Hart van Oijen eerste in Top 15 Energiezuinige scholen

Geen categorie

De multifunctionele accommodatie ‘Hart van Oijen’ in Oijen (gemeente Oss) en met name basisschool De Kleine Weide, is als eerste geëindigd in de Top 15 Energiezuinige Scholen. Judith Arends, manager Duurzame bouw, Regio en Samenleving bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) heeft deze school bloemen en een feestelijke taart aangereikt. De school is op dit moment de meest energiezuinige school van Nederland en ook één van de in totaal vier energieleverende scholen van Nederland.

School Hart van Oijen eerste in Top 15 Energiezuinige scholen

In totaal hebben 30 scholen – waarvan 4 energieleverend – meegedongen naar de prijs voor de energiezuinigste school van Nederland. Hieruit is de Top 15 is voortgekomen. De  scholenbouw heeft de afgelopen jaren door besparing en opwekking van energie te combineren een enorme sprong gemaakt.

Gecontroleerd en gecorrigeerd

In opdracht van RVO.nl heeft moBius Consult de berekeningen van de energieprestatie van de beste scholen gecontroleerd en waar nodig gecorrigeerd. De Top 15 is dus samengesteld op basis van herberekeningen van zo’n 30 nieuwbouwscholen voor het primair- en voortgezet onderwijs. De nieuwe lijst bevat acht nieuwkomers ten opzichte van de lijst uit 2015.

Alle nieuwbouw energieneutraal

Vanaf het jaar 2020 dient alle nieuwbouw energieneutraal te zijn. Ter inventarisatie en aanmoediging hiervan is in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties door RVO.nl voor de tweede keer een inventarisatie gemaakt van energiezuinige scholen. Het volledige rapport met daarin een nadere uitleg over de scholen, maatregelen, energieprestaties en de afzonderlijke projecten zijn vanaf nu via de website van RVO.nl te raadplegen op respectievelijk www.rvo.nl/frissescholen en www.rvo.nl/energiezuiniggebouwd.

Reageer op dit artikel