nieuws

Wint u de Nederlandse Warmtepompen Award 2016?

Geen categorie

Wint u de Nederlandse Warmtepompen Award 2016?

Vakblad Warmtepompen en het Nederlands Platform Warmtepompen (NPW) organiseren de Nederlandse Warmtepompen Awards; een prijs voor architecten die zich onderscheiden met een duurzaam woningontwerp. De Awards worden uitgereikt tijdens het Nederlands Warmtepomp Congres, dat op 7 juni 2016 plaatsvindt in Veenendaal.

De afgelopen jaren kregen architecten te maken met steeds strengere duurzaamheidseisen en een toenemende vraag naar energiezuinige gebouwen. De Nederlandse Warmtepompen Awards zijn een erkenning voor architecten die hier op inspelen door in hun woningontwerp een warmtepomp toe te passen. Voor een award komen projecten in elke fase van de bouwcyclus in aanmerking: haalbaarheidsstudies, ontwerpstudies, voorlopige ontwerpen, definitieve ontwerpen, en gerealiseerde projecten.

Beoordeling

Om mee te dingen naar de Awards kunnen architecten hun ontwerp insturen. Een driekoppige jury, bestaande uit deskundigen uit de warmtepompen- en architectuurwereld, beoordeelt alle inzendingen op het duurzaamheidsgehalte, maar ook op aspecten zoals de esthetische inpassing in de omgeving en – in het geval een lucht/water-warmtepomp wordt toegepast – de plaatsing van de buitenunit.

Op basis van het juryoordeel wordt wordt een drietal genomineerden geselecteerd, die hun ontwerp mogen ‘pitchen’ tijdens het Nederlands Warmtepomp Congres op 7 juni. Direct hierna worden de winnaar en de nummers twee en drie bekendgemaakt. De winnaar krijgt een drie pagina groot artikel over zijn of haar project, in Vakblad Warmtepompen. De tweede prijs levert een één-pagina-artikel op, en de derde prijs een artikel van een halve pagina.

Daarnaast krijgen de drie winnaars een oorkonde en kunnen ze een jaar lang het 2016 Award-logo in hun bedrijfsuitingen dragen. Alle inzenders van projecten die aan de wedstrijdcriteria voldoen, worden met naam en bedrijfswebsite vermeld in het Vakblad en op de bijbehorende website.

Inzendtermijn

Architecten die willen deelnemen aan de Nederlandse Warmtepompen Awards 2016 kunnen hun inzending uiterlijk maandag 9 mei insturen. Deelnemers krijgen eind mei bericht over hun eventuele nominatie.

Reageer op dit artikel