nieuws

U kunt subsidie voor energie-innovatie aanvragen

Geen categorie

U kunt subsidie voor energie-innovatie aanvragen

Negen subsidieregelingen voor energie-innovatieprojecten zijn vanaf 1 april open. Deze subsidies van de Topsector Energie stimuleren onderzoek, ontwikkeling en demonstraties rond duurzaam opgewekte energie, energiebesparing en slimme inpassing van energie.

Het ministerie van Economische Zaken stelt dit jaar € 125 miljoen beschikbaar voor energie-innovatieprojecten. De projecten moeten zorgen voor schone en efficiënt opgewekte energie en versterken de Nederlandse economie. Het gaat om de volgende 9 regelingen:

Biobased Economy en Groen Gas (BBEG) Innovatie
Demonstratie Energie Innovatie (DEI)
Energie en Industrie Early Adopter Projecten (EAP’s)
Energie en Industrie Joint Industry Projects (JIP’s)
Hernieuwbare Energie
LNG
Upstream Gas
Urban Energy
Wind op zee R&D

Projectidee toetsen

U kunt uw projectidee vooraf door RVO.nl laten toetsen. U doet dat uiterlijk 3 weken voor sluiting van de regeling. Wij geven u dan tijdig een advies. Voor de regeling Urban Energy is het bovendien mogelijk een pitch te houden voor een Expertcommissie. U kunt voordat de tender sluit uw projectidee eind mei/begin juni vrijwillig pitchen. Met het advies van de expertcommissie verbetert u uw aanvraag. U meldt zicht voor beide opties aan met het projectideeformulier.

Reageer op dit artikel