nieuws

Kansen voor China door HCFK-uitfasering

Geen categorie

Kansen voor China door HCFK-uitfasering

De uitfasering van HCFK’s en een herziening van de Wet milieubeheer in 2015 creëren nieuwe kansen voor natuurlijke koudemiddelen in room-airconditioning, warmtepompen, commerciële en industriële koeltoepassingen in China. Dat vernamen deelnemers tijdens de Ozone2Climate conferentie van ‘China Refrigeration’.

In het kader van het Protocol van Montreal heeft China ingestemd tot het volledig elimineren van de productie en consumptie van HCFK’s in 2030. China produceert momenteel de overgrote meerderheid (92 procent) van HCFK’s in de ontwikkelingslanden en de overstap naar gereduceerd gebruik ervan zal wereldwijd een belangrijke impact hebben.

HCFK-uitfasering

In februari vertelde Zhong Zhifeng van China’s Foreign Economic Cooperation Office (FECO) aan R744.com hoe de verschillende beleidsontwikkelingen in 2016 worden herzien. Tezamen betekent dit een belangrijke verschuiving naar een meer duurzame HVAC & R-industrie. Zhifeng suggereerde dat natuurlijke koudemiddelen een belangrijke plaats innemen in de catalogus van aanbevolen substituten voor HCFK’s.

Concurrentie

Jan Dusek, business development manager van shecco Japan, ziet de Chinese regering “een toenemende nadruk leggen op het behoud van de voorsprong op de concurrentie op de wereldmarkt door het verbeteren van de energie-efficiëntie en het bijhouden van de wereldwijde technologische vooruitgang”. Dit zou een verhoogde toepassing van koolwaterstoffen kunnen veroorzaken voor residentiële airconditioning en commerciële plug-in-koeling en een groter gebruik van CO2 voor warmtepomp-boilers in particuliere, commerciële en industriële toepassingen.

Bron: Ammonia21

Reageer op dit artikel