nieuws

Eerste kwaliteitsverklaring stadswarmte uitgereikt

Geen categorie

Eerste kwaliteitsverklaring stadswarmte uitgereikt

De eerste kwaliteitsverklaring voor de aansluiting op een stadswarmtenet is uitgereikt. De verklaring toont aan dat het warmtenet voor meer dan 90 procent bijdraagt aan de duurzame energievoorziening van het complex. 

Het wooncomplex aan de Rijkswijksstraat in Amsterdam West is aangesloten op Westpoort Warmte. Clever Real Estate, een samenwerking tussen leegstandbeheerder Camelot Europe en vastgoedontwikkelaar KlokGroep, sloten het gebouw aan. Het technisch onafhankelijk bureau BCRG heeft op verzoek van de eigenaar Clever Real Estate het pand beoordeeld. “Bijna twee jaar geleden was het nog een troosteloos leeg kantoor, nu wonen er ruim 220 mensen in één van de meest duurzame gebouwen van de stad”, aldus directeur Rinze Verbeek.

Stadswarmte

Een groot deel van de warmte komt uit de afvalverbrander van het AEB en er zijn meerdere partijen die biomassawarmte leveren aan het warmtenet. Het getransformeerde gebouw scoort mede daardoor een uitzonderlijk hoge en duurzame score, een A label voor het gebouw zelf en het A+ label voor de appartementen in het gebouw.

Senior Consultant Daniel Awater van Nuon: “Een kwaliteitsverklaring is voor niet technici lastig te volgen. Daarom is het mooi dat er nu een onafhankelijke check is. Hierdoor is dit gebouw het eerste gebouw waar we met deze verklaring een energielabel kunnen verbeteren. Dat pakt goed uit voor de waarde van het betrokken vastgoed.”

Uiteindelijk zijn de huurders van het complex de grote winnaars, zij zien de investering terug in een lagere energierekening.

Bron: Camelot Campus

Reageer op dit artikel