nieuws

Innovatieve warmtepomp hergebruikt restwarmte

Geen categorie

Innovatieve warmtepomp hergebruikt restwarmte

Wetenschappers van de Universiteit Gent hebben samen met het bedrijf Caloritum een chemische warmtepomp ontwikkeld die restwarmte omzet in bruikbare proceswarmte. De innovatieve pomp is onlangs onderscheiden met een prestigieuze prijs.

Dat staat te lezen in een artikel op de site van ‘Installatieprofs’. Het vervolgt met de mededeling dat de Royal Society of Chemistry sinds een aantal jaar de Emerging Technologies Awards organiseert. Met deze awardshow wil de RSC innovatieve technologieën van de toekomst in de kijker zetten en aandacht vragen voor het belang van duurzaamheid. Uit meer dan honderd inzendingen koos een jury bestaande uit experts uit de industrie de ontwikkelaars van de thermische warmtepomp als winnaar in de categorie ‘Energie & Duurzaamheid’.

Bruikbare warmte tot 220 graden
De chemische warmtepomp maakt het mogelijk om de restwarmte, die vooral op industrieterreinen verloren gaat, opnieuw te gebruiken. De chemische warmtepomp gebruikt restwarmte tussen de 75 en 150 graden en zet dit om in bruikbare temperaturen tot 220 graden.

Klik hier voor het gehele artikel op de site van Installatieprofs.

Reageer op dit artikel