nieuws

UNETO-VNI en MKB-Nederland maken werk van duurzame inzetbaarheid

Geen categorie

UNETO-VNI en MKB-Nederland maken werk van duurzame inzetbaarheid

UNETO-VNI en MKB-Nederland maken werk van de duurzame inzetbaarheid van medewerkers in de installatiebranche. De directeur van UNETO-VNI, Erik van Engelen, en de directeur van MKB-Nederland, Leendert-Jan Visser, tekenden samen het convenant in Den Haag op 24 juni. Dat meldt UNETO-VNI

Dit programma voor duurzame inzetbaarheid moet ondernemers in de installatiebranche stimuleren om werknemers duurzaam inzetbaar te houden. Gevolg daarvan is dat het de continuïteit van bedrijven waarborgt. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid ondersteunt dit programma.

Duurzame inzetbaarheid

Allereerst wordt de inzetbaarheid van medewerkers bij de deelnemende bedrijven gemeten. Aan de hand van deze cijfers wordt een plan van aanpak opgesteld om de duurzame inzetbaarheid te verbeteren. Dit kan de stimulatie van een leercultuur, interne en externe mobiliteit, flexibele werkcultuur of arbeidstijdenmanagement zijn.

Werk

Inmiddels voert MKB-Nederland het programma met een groot aantal branches uit. Visser: “Onze koepel vervult hierbij een voortrekkersrol. De komende vier jaar zullen tenminste duizend bedrijven via het programma worden ondersteund bij het versterken van de duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers.”

 

Reageer op dit artikel