nieuws

IIF/IIR-Commissie E2 richt zich op warmtepomptechnologie

Geen categorie

Warmtepompen spelen een grote rol in het energiesysteem van de toekomst, aldus IIF/IIR. En daar zet de IIF/IIR-Commissie E2 zich ook hard voor in. 55 deskundigen uit 24 IIR-landen richten zich op activiteiten die de kennis van de warmtepomptechnologie en haar toepassingen bevorderen. Een overzicht van de IIF/IIR-Commissie E2 activiteiten.

IIF/IIR-Commissie E2 richt zich op warmtepomptechnologie

Sinds de laatste IIR-International Congres of Refrigeration in augustus 2011 nam de Commissie E2 deel aan 6 IIR-conferenties en 13 IIR-co-gesponsorde conferenties, schrijft Per Lundqvist, voorzitter van IIF/IIR-Commissie E2.

IIF/IIR-Commissie E2

Ook nam de commissie deel aan de zeer succesvolle 11e IIR-Gustav Lorentzenconferentie over natuurlijke koudemiddelen van 31 augustus tot 2 september 2014 in Hangzhou te China. Dertig van de 135 papers over warmtepompen werden gepresenteerd. Tijdens deze conferentie werd een bijeenkomst van joint Commissies B1-B2-E1-E2 georganiseerd waar de leden van die commissies de lopende projecten gezamenlijk konden overzien.

Warmtepomp

Eerder in 2014 – van 31 maart tot 3 april – presenteerde de commissie 127 papers tijdens het IIR-co-gesponsorde International Sorptie Heat Pump Conference (ISHPC2014) in USA. Deze papers getuigden van de diepgang van het onderzoek in de sorptie-warmtepomptechnologie.

Activiteiten

Waarom doet de IIF/IIR-Commissie E2 mee aan de activiteiten? “Het is de taak van onderzoekers in de industrie of de academische wereld om die uitdagingen aan te gaan, maar om dat te doen moeten zij die toekomstige rol van de warmtepompen meer zichtbaar maken om voldoende financiële middelen voor deze uitdaging te verwerven”, aldus het persbericht.

Slim

Want “geen enkele andere technologie kan op hetzelfde moment netto besparingen op primaire energie, economische voordelen voor gebruikers en mindere beïnvloeding van het klimaat bieden”. Maar er zijn tal van uitdagingen op het gebied van onderzoek naar efficiënte en milieuvriendelijke warmtepompensystemen waar de meeste toekomstige energiescenario’s op rekenen. De systemen moeten zeer efficiënt, betrouwbaar en kosteneffectief zijn en misschien ook ‘slim’ en geïntegreerd.

Reageer op dit artikel