nieuws

VIDEO: ICDuBO heropend door Maxime Verhagen

Geen categorie

VIDEO: ICDuBO heropend door Maxime Verhagen

Het Innovatie Centrum Duurzaam Bouwen (ICDuBo) is heropend door Maxime Verhagen op 11 mei. Dit centrum heeft een ingrijpende transitie ondergaan. ICDuBo beschikt over een voor iedereen toegankelijke locatie met een enorme showroom, die een volledig overzicht biedt van de nieuwste oplossingen op het gebied van duurzaam bouwen en duurzaam wonen.

Het is hiermee het grootste duurzaamheidscentrum van Europa. “Geweldig dat ICDuBo er is, omdat het centrum zichtbaar maakt wat er mogelijk is op het gebied van energie-besparing”, vertelde Verhagen bij de heropening. Hij verrichte samen met Maurice van der Meer van ICDuBo de openingshandeling door op een knop te drukken. Daarna werd in vuurwerk de slogan ‘ICDuBo is klaar voor de toekomst’ zichtbaar .

ICDuBo

Een van de kernactiviteiten van ICDuBo is bouwpartijen verbinden. Volgens Verhagen is dat hard nodig: “Er zijn in Nederland 7 miljoen woningen die verduurzaamd moeten worden. Hier ligt een gigantische kans voor de bouw met een enorme hoeveelheid werk en dat levert veel banen op.”
ICDuBo heeft hierin een voortrekkersrol. Steeds meer bouwpartijen sluiten zich aan bij ICDuBo en er komen hierdoor in toenemende mate succesvolle duurzaamheidsinitiatieven van de grond.

Video

Reageer op dit artikel