nieuws

Energiebelasting als steun voor verduurzaming

Geen categorie

Energiebelasting als steun voor verduurzaming

Hoewel de energiebelasting (EB) duurzamer energiegebruik wil stimuleren, stond men destijds niet stil bij het feit dat met behulp van warmtepompen woningen een elektrische energievoorraad opbouwen. Een compensatie van de EB op gas en elektriciteit?

Terwijl de energiedrager verschoof van aardgas naar elektriciteit voor ruimteverwarming en warm water, nam de energiebelasting voor de warmtepompgebruiker steeds meer toe.

 

Energiebelasting

Dutch Heat Pump Association (DHPA) vindt het noodzakelijk om de verschillen tussen de twee belastingen van de energiedragers te compenseren. Waarom? “Voor de gewenste uitrol van warmtepompen”, beschrijft de paper Warmtepompen en Economie Energiebelasting. Dit is een speciale uitgave dat Business Development Holland (BDH) in samenwerking met de DHPA samenstelde en schreef.

Fiscaal

Want in 1996 werd de energiebelasting ingevoerd. Deze was voornamelijk bedoeld om het toenemende energiegebruik in huishoudens fiscaal te belasten. Daarbij stonden de invoerders niet stil wat het voor warmtepompengebruikers zou betekenen. Meer belasting dus.

DHPA en BDH

De DHPA is de brancheorganisatie voor warmtepompen, en BDH is een expertorganisatie op het gebied van proces- en strategieontwikkeling in de utiliteit-, woningbouw- en energiesector.

Reageer op dit artikel