nieuws

4,5 miljoen woningen naar nul-op-de-meter in 2050

Geen categorie

4,5 miljoen woningen naar nul-op-de-meter in 2050

In 2020 zijn er 111.000 nul-op-de-meterwoningen, en in 2050 4,5 miljoen. Althans, dat is de ambitie van de net opgerichte vereniging De BredeStroomversnelling.

Deze vereniging denkt dat samenwerken helpt om energieneutrale, toekomstbestendige en comfortabele nul-op-de-meterwoningen te realiseren. Het gaat dan om een breed scala aan spelers: bouwbedrijven, toeleverende industrie, corporaties, overheden en netwerkbedrijven. “Onder het dak van de BredeStroomversnelling kunnen alle partijen samenwerken, mits ze actief bijdragen aan de ontwikkeling en afname van Stroomversnelling-concepten en voldoen aan de kwaliteitseisen die worden gesteld,” zegt Leen van Dijke, woordvoerder van de BredeStroomversnelling.

BredeStroomversnelling

De vereniging gaat een keurmerk ontwikkelen voor bouwers die dit label gebruiken om hun kwaliteit te laten zien en te waarborgen. Dit keurmerk wordt door de vereniging bewaakt zodat iedereen erop kan vertrouwen dat elke woning die het keurmerk draagt, voldoet aan de gegarandeerde prestatie-eisen. Van nieuwe leden wordt verwacht dat zij hun ideeën en kennis delen en hun innovatie- èn daadkracht inzetten om de doelstelling van de Stroomversnelling te bereiken.

Bouwsector

De BredeStroomversnelling is opgericht door NetwerkbeheerNederland en de vereniging Stroomversnelling. Van Dijke: “Hierdoor is er al veel ervaring beschikbaar. Dankzij de verbreding van de zeer succesvolle Stroomversnelling ontstaat er nu een uitdagend platform van gemotiveerde partijen én een krachtige impuls voor verregaande innovaties in de bouwsector.”

Reageer op dit artikel