nieuws

Itho Daalderop en VFA Solutions gaan strategisch samenwerken

Geen categorie

Itho Daalderop en VFA Solutions gaan strategisch samenwerken

Itho Daalderop en VFA Solutions gaan samenwerken. Zij willen namelijk dat de onovertroffen VFA techniek van fijnstoffiltratie bereikbaar wordt voor een brede doelgroep via het het VFA én het Itho Daalderop distributienetwerk.

De twee bedrijven kunnen samenwerken omdat zij hun visie naar een gezond en comfortabel binnenklimaat delen. Daarbij zijn ze complementair in technische kennis en de manier waarop zij hun producten vermarkten en produceren.

 

VFA Solutions

VFA Solutions is een spin-off van de TU Delft en al sinds jaar en dag technologisch marktleider en ‘probleemoplosser’ in die situaties waarin schone lucht moet worden gegarandeerd voor zowel de woningbouw als de utiliteit (ziekenhuizen, kantoren, industrie, agro, logistiek etc.). De VFA techniek die de technici maakten, wordt al geruime tijd concreet toegepast.

VFA techniek

Bijzonder aan de techniek is dat het een hoge efficiency (meer dan 95 procent) heeft voor het filteren van virussen, fijnstof (PM10, 2.5 en PM1) en ook ultrafijnsto en allergenen zonder drukval opbouw. Dit in tegenstelling tot de conventionele filters die snel verstopt raken. Uiteindelijk bespaart deze techniek dus energie. De units kunnen stand-alone voor recirculatie of induct (geïntegreerd in ventilatiesystemen en kanalen) worden toegepast.

Itho Daalderop

Het andere bedrijf – Itho Daalderop – is marktleider op het gebied van onder andere woningventilatiesystemen en klassenventilatie. Daarbij is het toonaangevend in systeem- en conceptoplossingen voor een efficiënt en effectief binnenklimaat. Zo introduceerde Itho Daalderop als eerste de CVE ventilatiebox met gelijkstroommotor (voor de prijs van een wisselstroom), RF-afstandbediening en CO2 gestuurde ventilatie.

Distributie

Nu zij ook de VFA-techniek toevoegen aan hun distributienetwerk neemt Itho Daalderop weer een volgende stap in het leidend blijven op het gebied van een gezond, comfortabel en energiezuinig binnenklimaat in het algemeen en ventilatie in het bijzonder.

Reageer op dit artikel