nieuws

3 highlights lunchdebat energie-efficiëntie

Geen categorie

3 highlights lunchdebat energie-efficiëntie

“Energie-efficiëntie is een driver voor concurrentievermogen en innovatie. Ga dus voor ambitieuze 2030 doelen en houd je eraan”, aldus Hans-Joachim Banhardt, vice-president veiligheid, gezondheid, milieu en brandbeveiliging van de Bosch-groep tijdens het lunchdebat over energie-efficiëntie. 3 highlights uit dit debat.

European Heat Pump Association (EHPA) en het Zentralverband Elektrotechnik- und Elektronikindustrie e.V. (ZVEI) organiseerden vorige week samen het lunchdebat over energie-efficiëntie.

1. Ambitie beste manier ongewenste brandstoffen te vermijden

“Ambitieuze en bindende doelstellingen zijn de beste manier om ongewenste ingevoerde brandstoffen te vermijden”, voegde Rudolf Sonnemann, CEO van Stiebel Eltron Groep toe aan de uitspraak Banhardt. Ook legde hij uit hoe 54 miljoen extra warmtepompen in Europa de totale hoeveelheid geïmporteerd gas tot nul zou kunnen verminderen van Rusland in 2030.

2. De enige weg vooruit is: bindende doelstellingen

Lid van het Europees Parlement Groote (Fractie Progressieve Alliantie van Socialisten en Democraten – S & D), die het evenement samen met Parlementslid Liese (Europese Volkspartij – EPP) ondersteunde, deelde de mening dat bindende doelstellingen de enige weg vooruit zijn. Hij was het ook eens dat de beslissingen over energiedoelstellingen van de Europese Raad niet beletten voor nieuwe energie-efficiëntie beleidsmaatregelen van de Commissie. Dit komt immers overeen met zou in wat het Juncker team verdedigde voordat het aantrad.

3. Energie Unie vraagt ander energie-efficiëntie standpunt

De roep om een Energie Unie reikt verder dan de klimaatproblematiek. De vraag naar zo’n Unie kan de Commissie overtuigen een ambitieuzer standpunt met betrekking tot energie-efficiëntie in te nemen.

Reageer op dit artikel